Om oss

S*Uncut Diamond Norwegian Forest Cats

Start    Nytt    Om Oss    Katterna    Planer    Kattungar   Kullar    Show    Kontakt

OM OSS

En liten historia

Norska Skogkatten, denna stora, robusta och muskulösa katt stoltserade rätt in i familjens hjärtan med dess vackra, vilda yttre och dess ljuvliga personlighet och charm.

Vi har haft katt i hela vårt liv, men våran första skogis fick vi 2002. Efter det har vi varit fast och det har bara blivit ett intresse som blir större och större.


Uppfödningen

Katterna är ett familjeintresse och våra katter är våra högt älskade familjemedlemmar.

Avelsintresset har jag och min dotter Beatrice gemensamt och det blev vi intresserade av 2006.

Temperamentet på en katt är väldigt viktigt för oss, vi ser katter som ett oerhört trevligt och socialt sällskapsdjur som ska kunna vara en del av familjen och vardagen.

Utseendemässigt fokuserar vi mycket på katternas storlek och längder i kroppen, vilket inkluderar massa, muskulatur, tyngd och en lång svans därtill. Vi ser även pälskvalitén som en viktig del i vår avel, lagom mycket underull med grova, långa, sträva och glänsande vattenavstötande täckhår.

Vi eftersträvar även ett triangelformat huvud med alla sidor lika långa, relativt stora öron som följer sidolinjernas kanter, är breda i basen och avslutas med enspetsig topp, därtill - för att förstärka den vilda och grymma looken, breda, kraftiga och långa lodjurstoffsar. Profilen vill vi ha lång och rak, som går i en rundad, fin linje över pannan, hjässan och avslutas uppe på huvudet.

Eftersom vi är otroligt svaga för de "extrema" katterna som påminner mer om vilda lodjurskatter så är en kraftig haka något vi absolut önskar på våra katter.

Och sist men absolut inte minst: Looken! Den vilda, grymma looken som får hjärtat att smälta och den norska skogkatten att blomstra allra bäst.


Stamnamnet registrerades i Sverak, FIFe 2006-04-18 och är valt för att vi ser katter som diamanter, vackra och unika.

Theresa Reise, S*Uncut Diamond

All rights reserved © S*Uncut Diamond, Photo Theresa Reise 

Last updated: 2019-05-30